Verge (XVG) is een altcoin die al enkele keren in het nieuws is geweest, omdat hij zo geliefd is bij criminelen. Onze nieuwsgierigheid werd gewekt en wij doken in deze cryptocoin om er alles over te kunnen vertellen. Want, waarom vinden criminelen deze cryptomunt zo aantrekkelijk?

Verge draait al sinds 2014 mee en is daarmee één van de oudere cryptomunten. Voorheen ging Verge, schuil onder de naam Dogecoindark. Oprichter Jackson Palmer vond het tijd dat er iets aan de naam werd gedaan. De cryptocoin verdiende een betere naam, omdat deze coin écht een serieuze insteek heeft.

Wat is Verge?

Verge is ontstaan vanuit het idee dat de privacy en veiligheid van cryptomunten omhoog moest. De cryptomunt is in de basis hetzelfde als vele andere crypocurrencies en maakt gebruik van de blockchain technologie. Bij veel van deze cryptomunten ben je niet anoniem en kunnen transacties worden achterhaald.
Verge claimt dé munt te zijn met de garantie privacy te waarborgen.

Verge heeft naast de technologie van de blockchain een aantal technieken ontwikkelt waarmee de veiligheid en privacy gewaarborgd blijft. Men gebruikt enkele cryptografische algoritmes (Scrypt & x17) om de veiligheid te garanderen. Daarnaast gebruiken ze bij deze munt netwerken (Tor & i2p), waarmee ip-adressen onzichtbaar worden gemaakt. Dit stelt gebruikers in staat om geheel anoniem transacties te doen. Dit is waarschijnlijk de reden waarom criminelen deze munt omarmen.